Groeien en ontwikkelen


Zo vlak voor de zomervakantie ben ik geneigd om terug te kijken. Ik besef dan welke groei en ontwikkeling onze leerlingen doormaken. De eerste dag komen de nieuwe leerlingen een beetje gespannen binnen. Een jaar later stappen ze vaak al veel stoerder de klas binnen. Maar ik zie ook leerlingen voor het eerst van het SO naar de VSO gaan. Ook vaak een hele spannende stap. Een paar jaar later vertrekken zij naar dagbesteding of arbeid en zijn het jongvolwassenen. Als ouders zien jullie deze ontwikkeling natuurlijk ook dagelijks. De groei en ontwikkeling van een kind is en blijft mooi en fascinerend om te zien.

Als school maken wij ook een ontwikkeling door. We kiezen voor de nieuwste of best passende methodieken voor het onderwijs en zijn actief in het werken met verschillende ICT-mogelijkheden.

Komende zomervakantie zullen er aanpassingen aan het gebouw worden gedaan. Samen met de architect van het gebouw hebben we afgelopen maanden gesproken over de mogelijkheden die het gebouw nog meer kan bieden. Mogelijkheden voor het zelfstandig leren en ontwikkelen van onze leerlingen. In de zomervakantie worden daarvoor enkele ruimtes aangepast. Hierdoor ontstaan er onder andere voor de VSO-leerlingen meer leerwerkplekken. Kort na de zomervakantie worden op verschillende plekken in het gebouw houten huisjes geplaatst. Hierdoor kunnen we goed gebruikmaken van de ruimten op de gang en wordt het zelfstandig werken en/of werken in niveaugroepen gestimuleerd.

Na de zomervakantie verwachten wij 240 leerlingen te verwelkomen op de eerste schooldag. Dit is meer dan de afgelopen jaren. Er zullen daarom twee extra klassen worden gestart.

Als school blijven wij dus ook groeien en ontwikkelen. En dat is, net als de ontwikkeling van onze leerlingen, heel bijzonder om te doen. Samen met collega’s, als team, je blijven uitdagen en groeien om voor de leerlingen het onderwijs zo vorm te geven, dat groei en ontwikkeling optimaal wordt gestimuleerd. Dat is natuurlijk goed voor uw zoon of dochter en daarmee ervaren wij werkgeluk!

Ik wens u een hele fijne zomer toe.

Inge Oelen
directeur-bestuurder

Nieuws 2

Kalender 2