SO4-5D

SO45D3

Verhalen van Yannick, Saar en Onno

 

Onderwijs op afstand… ruim een maand geleden konden we ons hier nog niets bij voorstellen. En in het begin was het ook zoeken naar een goede manier om dit te realiseren. Maar nu heeft het vorm gekregen; en het functioneert!

Al blijft het natuurlijk nog steeds een vreemde situatie, toch wordt het al langzaamaan iets waar we in ons gezin onze draai in hebben kunnen vinden. Waar zouden we zijn zonder de digitale wereld van nu? Wat een uitkomst biedt het toch. Geweldig. Online gaat het onderwijs door. En met kers op de taart: het videobellen!! Zo zijn we toch bij elkaar!!

Maar er gaat natuurlijk niets boven echt naar school gaan… laten we hopen dat dit binnenkort weer “gewoon” kan.

 

Groet, Mariska van der Doelen, moeder van Yannick

 

Hier een bericht vanuit het thuisfront bij Saar!

Dat was even wennen voor iedereen, ineens de scholen dicht… en nu zelfs tot en met de meivakantie! Voor Saar was het een grote tegenvaller, geen klasgenootjes en geen meester Ric, geen school, geen lessen, geen uitleg…

Het missen van structuur en al het nieuws rondom Corona doet veel met haar en maakt haar soms angstig en onzeker. Dus wordt er nu hard vanuit huis gewerkt en proberen we hier zo goed mogelijk het ritme erin te houden. En dat gaat best goed! Het starten met een half uur lezen (LIST) is een fijn begin van de “schooldag” en hebben we ook meteen voor haar broertje Boet ingevoerd ;). Dan de computer opstarten en de lessen volgen. 

We breken de schoollessen met tussendoor een half uurtje iets anders, door te gooien met de dobbelsteen kiest ze wat ze gaat doen. Van een woordzoeker tot SchoolTV of buiten met stoepkrijt woorden maken…

Het helpt heel erg om de schooldag iets langer te maken en haar te helpen invulling te geven aan de lange dagen thuis. Via de computer werkt het heel fijn met het weekschema en is ze helemaal gewend. Elke dag even chatten met meester Ric om te checken of het goed gaat. En het is leuk om af en toe even te videobellen met de klas. Het regelmatige contact met meester Ric is zowel voor Saar als voor ons fijn! 

En we doen met elkaar heel erg ons best. Af en toe best even zoeken, want zelf moeten ook nog werken, Boet heeft ook huiswerk en tja, “mam, jij legt het heel anders uit dan we het hebben geleerd..” hebben we ook al te horen gekregen 😉 

Aan de ene kant is het heel fijn om op deze manier nog meer mee te krijgen waar ze op school mee bezig zijn en is de vele tijd samen thuis heel waardevol. Maar hopen we toch vooral dat de situatie voor Saar en alle andere kinderen weer zo “normaal” mogelijk wordt en ze na de meivakantie weer naar school mogen.

 

Lieve groeten,

Iris en Robert, ouders van Saar

 

Hierbij een verslag van het thuisonderwijs. Na enige weken lijkt het bijna gewoon geworden. Op de doordeweekse dagen wordt er schoolwerk gemaakt, weekend is weekend. Stiekem hoop ik als moeder dat we in de meivakantie, ondanks andere berichtgeving vanuit school, een beperkt schoolprogramma kunnen draaien. Vooral om er enige structuur in te kunnen houden. De variatie is nu thuis enorm. Lezen hoort er gewoon bij. Dat was hier dagelijks altijd al het geval, alleen heeft de Donald Duck nu plaatsgemaakt voor de reeks van Het leven van een loser. En Onno heeft nog nooit eerder een wasknijperrace met zijn moeder gehouden. We gooien er wel enige dosis eigen fantasie tegenaan. De timer werd even op stop gezet om vervolgens met onze mouwen vol wasknijpers trampoline te springen. Het leek even of we vleugels hadden en konden vliegen. En wat te denken van jonassen in een oud laken. Hoe simpel kan het zijn, toch hadden we dit nog nooit gedaan. Bij het doolhof gemaakt van waslijn hadden we als variatie een blinddoek voor gedaan. Extra spannend! Niet alleen de opdrachten van gym zijn leuk, ook het weer zit tot nu toe erg mee. Nu dat meester Ric de werkboekjes heeft afgegeven, en Onno even enthousiast naar meester Ric op zijn stoere motor kon zwaaien, wordt er regelmatig buiten in de werkboekjes gewerkt. Wat als juf mama een staartdeling achter de komma wil afronden en zoonlief vindt dat er met een rest gewerkt moet worden? Dan hebben we gelukkig ook nog meester Ric. Zoonlief had gelijk. Ook van Wim krijgen we opdrachten. Wat is Onno trots op zijn paaskuiken. Eigenlijk zijn we ook heel benieuwd naar jullie paaskuikens! Met de filmopdracht gaan we nog aan de slag. We hebben daar warempel nog geen tijd voor gehad. O ja, nog nooit heb ik Onno zo fanatiek aan het oefenen gekregen voor Gigakids (typeles). Hij combineert het met Ambrasoft typen en gaat met sprongen vooruit. Juf Kitty van de typeles heeft de lessen opengezet, zodat Onno verder kan oefenen. Onno verheugt zich op de momenten waarop zijn groep online gaat. Die 3% verminderde hoeveelheid decibellen in Nederland zijn vast niet gemeten als Onno online was, want wat een geluid produceert hij in zijn enthousiasme als hij met een aantal klasgenoten ook nog even zonder Ric, Ardy of Sanne online kan blijven.

Het lijkt of alles leuk is en goed gaat. Het tegendeel is waar. De eerste maandag dat we dagtaken kregen en als opdracht van Wim een dagboek dienden te maken was Onno daar nauwelijks toe te bewegen. Was dat erg, nee. Die week was school slechts een afleiding van de harde werkelijkheid. Een tante van Onno was op maandagavond in ziekenhuis Bernhoven aan de gevolgen van corona komen te overlijden. Het leek erop dat de chemokuren die ze onlangs nog had gehad waren aangeslagen, toen kwam de strijd tegen corona. Helaas verloor ze die. In plaats van een tekening voor iemand in de straat heeft Onno een tekening voor zijn tante gemaakt. Het werd zo wel een heel bijzondere tekening, voor op een heel bijzondere plek.

Opa en oma durven het huis niet uit, we doen boodschappen voor ze, zetten het bij de deur voor ze neer en we kletsen nog even op afstand met ze. Helaas geen knuffels, hun gezondheid laat al te wensen over, dus zij en wij beseffen dat dit het verstandigste is.

Onno wordt op 1e Paasdag 10 jaar. Geen familie, geen kennissen, geen vriendjes, geen kinderfeestje. We maken er binnen ons gezin wel een feestje van. Slingers, ballonnen, taart, cadeautjes en natuurlijk paaseieren zoeken en niet te vergeten opeten. Allemaal een fijne Pasen! Zorg goed voor elkaar, maar vergeet ook jezelf niet!

Een dikke knuffel namens Onno (hij hoopt jullie snel weer te zien),

een warme groet van Marlies, moeder van Onno

Nieuws 2

Kalender 2