Kleuters A

IMG_4480

Onderwijs in deze tijd… Op de eerste plaats willen we graag zeggen dat we enorm trots zijn op de ouders en kinderen. Super knap hoe eenieder omgaat met deze situatie, passend bij het eigen gezin. Jullie doen het top! Dank voor het uitvoeren van de activiteiten die gegeven worden. Dank voor de super mooie en leuke foto’s en filmpjes van jullie kinderen! Dat is echt heel fijn, daardoor kunnen we elkaar toch even zien en motiveren en stimuleren we elkaar. Dank voor de momenten van videobellen! Er gebeuren zeker mooie dingen, er wordt hard gewerkt, er wordt geleerd.
Soms komt er ook een nieuwsflits voorbij vanuit de ouders en kinderen: Belangrijk nieuws:
“Elias zijn tweede tand is eruit gegaan! ” Dat wilde hij ons allemaal heel graag laten weten. En dit natuurlijk vergezeld met een prachtige foto!
Top hoe we samen omgaan met de dingen om ons heen!
Hieronder een tweetal stukjes vanuit ouders van kleuters A, over hoe zij deze periode beleven en vorm geven.
Jasmijn Nagel, moeder van Hendrik Nagel:
“Onze zoon gaat sinds januari 2020 naar school. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij juf Antoinette, Miranda en Melissa. Helaas kan hij nu al een paar weken niet naar school. Hij snapt hier niet zoveel van en dat frustreert hem enorm.  Gelukkig krijgen wij veel leuke filmpjes van de juf met opdrachten en verhalen ed. Ook hebben wij al twee keer een prachtige zak vol met spulletjes gekregen waar we elke dag nieuwe opdrachten en ideeën bij krijgen via Parro.
Wat een enthousiasme vanuit jullie! Dit maakt het voor ons als ouders allemaal een stuk makkelijker.”
Jacqueline van Dijk, moeder van Jazzney van Dijk:
“Ik wil jullie vertellen hoe wij in ons gezinnetje omgaan met het thuisonderwijs. We proberen zo goed mogelijk de structuur van school aan te houden:
We beginnen met ontbijten, daarna douchen en aankleden en dan gaan we aan een schooltaakje. Zoals bijvoorbeeld samen tellen van 1 tot 20 of tellen in stapjes van 2 tot 20, of lijnen trekken, verven of kleien. Dan nemen we pauze, voor een fruit hapje en wat drinken. Daarna werken we nog even verder. Het valt niet mee, om Jazzney altijd bij de les te houden. Thuis was thuis om te ontspannen, nu moet ze thuis leren. En ze mist haar vriendinnetjes en vriendjes om mee te spelen heel erg. Dat was zeker te merken tijdens het videobellen met alle kinderen en juffen. Heel leuk! We doen ook wel eens een hele dag niets aan werkjes van school, maar lekker buiten spelen en fietsen. Als ouders moet je ook ineens helemaal omschakelen, je bent nu ook juf en meester. En heel eerlijk: we vinden het thuisonderwijs best stiekem leuk… tot nu toe. Als laatste wil ik graag zeggen dat we het geweldig vinden, zoals onze juffen van Jazzney zorg dragen dat ze toch haar werkjes en opdrachten kan maken. Kanjers! Heel veel dank….”

Geniet van dat wat er is. Ben trots op jezelf en jullie prachtige kinderen.
Miranda P, Melissa en Antoinette

Nieuws 2

Kalender 2