Feestmaand


December is een echte feestmaand en staat naast gezelligheid en samenzijn ook vaak in het teken van geven. Een ander iets geven blijkt uit wereldwijd onderzoek een groter geluksgevoel te geven dan iets voor jezelf kopen.
Nog voordat december begonnen is, komt Sinterklaas in het land. Op school zie je dan steeds meer leerlingen met een pietenmuts en langzaam raakt de school versierd. Op 5 december bruist de school van de energie. Gespannen, maar ook hele blije gezichten van alle kinderen en medewerkers. Zingen, dansen en vooral genieten van de aanwezigheid van Sinterklaas en zijn pieten. De kinderen krijgen die dag een cadeautje uit de zak of via een mooie surprise. Dat moment van geven is voor alle gevers een bijzonder moment.
En, zoals u thuis ook weet, volgt kort na 5 december de Kerst. Alle Sint-versieringen worden ingepakt en de kerstspullen komen van zolder. Dit jaar heeft een aantal ouders geholpen om de hele grote kerstboom in de hal op te zetten. Het was een gezellige avond, en doordat ouders hun tijd hebben gegeven staat er nu een prachtige boom! Wij willen de ouders hier nogmaals hartelijk voor danken.Kerstboom
In december hebben wij ook drie donaties voor ons nieuwe schoolplein mogen ontvangen. Als eerste ontvingen wij een bedrag van de vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: een stichting die onze leerlingen en organisatie al vaker heeft geholpen. Als tweede ontvingen wij een bedrag van Old Grand Dad, een organisatie van golfende grootvaders die de gehandicapte jeugd steunen. Wij zijn deze organisatie erg dankbaar.
Tot slot ontving ik op 5 december een check van Wilco van den Heuvel. Wilco is werkzaam bij Kuijpers Utiliteit Zuid vestiging Den Bosch, maar is ook de vader van Chris, een leerling op ons VSO. Het bedrijf van Wilco kiest elk jaar een goed doel en Wilco heeft bij die commissie ons speelplein ingediend. Het was voor mij goed merkbaar hoe fijn het voor Wilco was om dit aan ons te kunnen geven. Enorm bedankt!!Cheque
En dan is het nu bijna kerstvakantie. Misschien is er tussen de kerstdiners en vele familie- en vriendenbezoeken tijd om even stil te staan bij wat u afgelopen jaar hebt gegeven en welk gevoel dit u gaf. Ik hoop dat het wereldwijde onderzoek klopt en dat het u een gevoel van geluk heeft gegeven.
Ik wens u een gezond en gelukkig 2020!

Inge Oelen, directeur-bestuurder

Nieuws 2

Kalender 2