Van de ouderraad

Ouderraad

Wat gaat de tijd toch snel! Het is een cliché maar o, wat waar.
De afgelopen weken waren we als ouderraad misschien niet voor iedereen heel erg in beeld, maar hebben we toch best wat gedaan. Zo hebben we ons (samen met school) verdiept in onderwerpen zoals Zorg in de Klas, het elektronisch patiëntdossier en communicatie tussen Tolbrug, school en ouders. Maar ook hebben we ons bezig gehouden met de organisatie van de knutselavond voor Sinterklaas (kleuterouders) en staat de eerste oudercafé-avond gepland met als onderwerp PGB.

Oudercafé PGB
Op dinsdagavond 17 januari organiseert de ouderraad een informatieavond rondom PGB. Deze avond is er voor iedereen die meer informatie wil over PGB. Wanneer kun je het aanvragen? Waar mag ik het voor gebruiken? Wat is het verschil tussen PGB en ZIN? Waar vraag ik het aan en hoe doe ik dat precies? Mag ik mezelf uitbetalen vanuit PGB? En ga zo maar door. Er komt een spreker van Per Saldo, dé belangenvereniging voor mensen met een PGB. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en zal tot maximaal 21.30 uur duren. Wil je er bij zijn? Geef je snel op via de mail (ouderraad.gabriel@gmail.com) of via de Facebookgroep (ouders Mytylschool Gabriël en dan bij evenementen).

ZIK
De ouderraad is ook betrokken bij het onderwerp ZIK. Er is een commissie samengesteld om dit onderwerp van alle kanten te belichten en te komen tot een passend besluit voor iedereen. Deze commissie bestaat uit een onafhankelijke projectleider, medewerkers van school en 4 ouders waaronder de voorzitter van de ouderraad (Alice van der Westen). Zoals ook in het voorwoord van Inge in de Nieuwsbrief te lezen is, wil de school graag in gesprek met ALLE ouders over dit onderwerp.
Op maandag 30 januari wordt daarvoor een avond georganiseerd op school. Meer informatie vindt u in de Nieuwsbrief en op de website.

Belastingdienst oudercafé
Over deze avond kunnen we wel stellen dat dit elk jaar de meest populaire avond is die de ouderraad organiseert. Peter de Beer (voormalig voorzitter van de ouderraad) heeft aangeboden om ondanks zijn vertrek deze avond toch te verzorgen. Daar zijn we erg blij mee, want de ervaring leert dat iedere aanwezige financieel wint bij de informatie die Peter die avond deelt. Dat kan variëren van een belastingvoordeel van een paar tientjes tot bedragen die in de aanschaf van een leuke auto zouden kunnen voorzien. De avond zal zeer waarschijnlijk plaatsvinden op maandag 6 maart, maar houd vooral onze berichten in de gaten voor de definitieve datum.

Nieuw ouderraadlid
De ouderraad is zeer blij te kunnen melden dat er zich een nieuw lid heeft aangesloten. Jeroen Meesters, vader van Pepijn, heeft besloten om ons te versterken. Welkom, Jeroen!
We zullen snel zorgen voor een up-to-date foto van de voltallige ouderraad:)

Wil je iets kwijt aan de ouderraad? Wil je je aansluiten? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp aangaande school? Heb je een goed idee? Laat het ons gerust weten. Je kunt ons mailen op: ouderraad.gabriel@gmail.com, je kunt ons benaderen via Facebook (ouders Mytylschool Gabriël) of ons appen of bellen via Alice: 06 246 98 419.

Rest ons nog iedereen hele fijne feestdagen te wensen en een fantastisch 2017.

Nieuws 2

Kalender 2