Sportoriëntatie VSO

Boksen Sportorientatie VSO

Dit schooljaar zijn we met ongeveer 20 leerlingen van de onderbouw en bovenbouw van het VSO gestart met de sportoriëntatie, SPORT EN FUN. De eerste vier weken van het schooljaar zijn we naar SNAP Fitness geweest naast onze school. Belangrijke doelstellingen hiervan zijn:

– Kennismaking met de sportschool
– Kennismaking met fitness apparaten en fitness activiteiten
– Persoonlijke hygiëne
– Zelfstandigheid

De eerste twee weken hebben alle leerlingen kennis gemaakt met kracht-apparaten, cardio-apparaten (roeien, walker, loopband, fietsen, etc.), halters, spinning en bootcamp. Na twee weken kennismaking mochten de leerlingen kiezen welke twee activiteiten ze het liefste wilde doen. Deze laatste twee lessen moesten de leerlingen zo veel mogelijk zelfstandig of in tweetallen hun gekozen activiteiten uitvoeren (behalve de groepsles spinning).
Vorig schooljaar hebben veel leerlingen al kennisgemaakt met Kickboksen via Rob van Esdonk. Vrijdag 7 oktober is Harm Blijd op school geweest voor een boks training en dat is dan weer net iets anders, maar ook heel leuk. Naast het boksen zijn we ook gaan disc golfen: golfen met een frisbee! De holes zien er iets anders uit, maar het principe is hetzelfde. Een hele leuke activiteit voor jong en oud. Er zijn in sommige steden parken ingericht om discgolf te spelen. In Vught is er bijvoorbeeld een kleine baan in de buurt van Prins Hendrik.

Zo gaan we de komende periode meer activiteiten aanbieden aan de VSO leerlingen zoals mountainbiken en honkbal/softbal.

Vakgroep Bewegen en Sport

Nieuws 2

Kalender 2