Met de biebmedewerkers op pad!

Met de biebmedewerkers op pad!

In de maanden november/december hebben we met een aantal schoolbiebmedewerkers een bezoek gebracht aan bibliotheek Rosmalen. Dit is een stadsvestiging van de openbare bibliotheek Den Bosch, met een grote jeugdboekenafdeling. Doel van deze excursie was om de leerlingen die in de schoolbieb werken te inspireren op het gebied van het presenteren van boeken. Hoe richt je bijvoorbeeld thematafels in en hoe presenteer je de boeken die in de schoolbieb staan op een leuke manier. Daarnaast kregen zij ook een plakworkshop aangeboden, zodat zij boeken uit de schoolbiebcollectie die stuk zijn kunnen repareren. En natuurlijk hoorden zij ook alle ins en outs van het werken in een stadsbibliotheek en hoe het transport verloopt van al die duizenden boeken die tussen de stadsbiebs en de schoolbiebs rouleren.
Het waren twee hele waardevolle ochtenden waarvan we de opgedane kennis direct terug zagen in de eigen schoolbieb de afgelopen weken.
Klik hier om mee te kijken en mee te lezen!

Nieuws 2

Kalender 2