Ouderavond Online

Virtual Meet - Schoolplein

Op dinsdag 23 maart jl. hadden we een heuse primeur: onze allereerste online ouderavond! De reden erachter (de Corona-crisis) is minder leuk, maar de avond zelf mogen we zeker succesvol noemen.

Bij de ouderavond hebben we samengewerkt met het (nieuwe) platform ‘Virtual Meet’. Dit platform stelde ons allereerst in staat om de ouderavond überhaupt door te laten gaan, maar ook om hiermee een grote groep ouders en andere betrokkenen te bereiken. Waar onze ouderavonden normaal gesproken zo’n 80 bezoekers trekken, stopte de teller nu bij 180. Tel daarbij op de druk bezochte presentaties, de veelgebruikte chats en de overwegend zeer positieve feedback en we kunnen spreken van een veelbelovende eerste ervaring. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten te noemen. Zo willen we het de volgende keer duidelijker maken met wie u aan het chatten bent; dat was nu soms niet helder. Daarnaast kunnen we ook de presentaties zelf nog wat professioneler vormgeven en zoeken we naar mogelijkheden voor meer live interactie tijdens de avond.

Op dit moment is het nog steeds mogelijk om de presentaties terug te kijken: tot 1 mei staat de ouderavond nog online. En hoewel we, zodra het weer kan, toch ook weer graag een live ouderavond willen houden, biedt deze ervaring ons veel extra mogelijkheden, die we in de toekomst zeker willen gaan benutten.

Anke van de Rijt en Ernst van Nieuwburg

Nieuws 2

Kalender 2