Fleur

Fleur

Mijn naam is Fleur van den Akker, 4e jaars student aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik studeer voor de richting Docent beeldende kunst en vormgeving.

Als onderdeel van mijn afstudeerjaar loop ik stage op Mytylschool Gabriël. Daar geef ik kunst en cultuur lessen onder begeleiding van Wim Creemers. Vorig jaar heb ik een korte stage gedaan bij Wim, dat beviel zo goed dat ik ben teruggekomen, maar nu voor een heel schooljaar! Het is ontzettend fijn om terug te zijn en om te werken met de leerlingen. Tijdens mijn lessen wil ik de leerlingen iets leren over technieken en diverse materialen. Maar het belangrijkste vind ik dat de leerlingen vrij zijn om te experimenteren en fouten mogen maken in hun beeldende proces.

Voor mijn afstudeerjaar heb ik bewust gekozen om stage te lopen op het speciaal onderwijs. Door mijn ervaring op het regulier onderwijs ben ik erachter gekomen waar mijn hart ligt. De leerlingen van Mytylschool Gabriël komen met ontzettend veel energie en de nodige nieuwsgierigheid de les in en staan te springen om iets te leren. Samen op ontdekkingstocht gaan en streven naar mooie resultaten. Met kleine hulpmiddelen en de juiste begeleiding leren ze ontzettend veel van de wereld om hen heen! Beeldende lessen zijn van belang binnen iedere vorm van onderwijs, maar vooral binnen het speciaal onderwijs. Samen met Wim gaan we dit schooljaar ontzettend leuke, boeiende en leerzame lessen uitvoeren.

Fleur van den Akker

Nieuws 2

Kalender 2