Mentelity Games 2019

Mentality5

“Come out to ride, it’s all about mentelity! Regardless your disability and if you have never ever visited a mountain, we get you on the slopes and take you for a ride.”

Deze zin staat op de website van de Mentelity Games en niets is minder waar. In de week van 9 t/m 12 april 2019 had ik het voorrecht om als vrijwilliger de Mentelity Games mee te ondersteunen. Een wintersport evenement voor iedereen met een lichamelijke uitdaging in Saas Grund in Zwitserland. Opgezet door de Mentelity Foundation, die is opgericht door Bibian Mentel, ex paralympisch snowboardster. Doel is om iedereen met een lichamelijke uitdaging, op welke manier dan ook, wintersport te laten beleven! Van beginner tot prof, van zitskiër tot snowboarder, van geskied worden tot jumpen op de big air bag! Er was voor iedereen wat wils. Beginnerslessen, gevorderden clinics, raggen in de sneeuw onder begeleiding van paralympiërs, maar ook les in het begeleiden van mensen in een zitski. Wat een verhalen, wat een indrukken, wat een diversiteit aan lichamelijke uitdagingen, wat een materiaal, wat een mogelijkheden, wat een emoties!
Wat heb ik genoten van alle vrijwilligers en deelnemers. We hebben er samen een onvergetelijke ervaring van gemaakt! Foto’s zeggen meer dan woorden dus bij deze een kleine impressie!
Volgend jaar worden de Mentelity Games georganiseerd op 25-26-27 maart 2020. Wederom in Saas Grund in Zwitserland. Durft u met uw zoon/dochter de uitdaging aan te gaan? Kijk maar eens op: www.mentelityfoundation.org, www.mentelitygames.com of op Facebook. Je kunt voor aangepaste skireizen ook terecht bij: www.vgw-online.nl, www.shos.nl en www.stoerwinterweken.nl.
Ilse van de Rijdt (vakleerkracht Bewegen en Sport)

Nieuws 2

Kalender 2