Woongewoon Boxtel zoekt nog 3 nieuwe bewoners


In 2012 heeft een groepje ouders het initiatief genomen om na te denken over de toekomst van hun kinderen met een verstandelijke (o.a. het syndroom van Down) en/of (licht) lichamelijke beperking. Na diverse bezoeken aan inspirerende voorbeelden en gesprekken met andere ouders, deskundigen, gemeente, woningcorporatie, bank, enzovoorts, is men tot een visie op begeleiding en wonen gekomen. Op basis daarvan is een globaal programma van eisen opgesteld, in eerste instantie vooral gericht op de eisen voor wonen. De begeleiding moet gebaseerd worden op het uitgangspunt van normaal wat normaal kan en bijzonder waar nodig.

De stichting heeft een bestaand pand in Boxtel op het oog.
De locatie bevindt zich in het centrum, dicht bij alle benodigde voorzieningen, die voor de bewoners (die wellicht niet allemaal zullen kunnen fietsen) ook te voet bereikbaar zijn. De ligging is zeer gunstig. De winkels en uitgaansgelegenheden zijn dichtbij. Het station is op loopafstand evenals enkele supermarkten. Bijkomend voordeel is dat mogelijke dagbestedingslocaties letterlijk om de hoek liggen. Het pand beschikt daarnaast over een ruime, volledig besloten tuin.
Stichting Woongewoon komt graag in contact met jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn om bij hen te komen wonen.
Kijk ook eens op www.stichtingwoongewoon.nl.
Als de informatie je interesse heeft gewekt, neem dan contact op met info@stichtingwoongewoon.nl.

Nieuws 2

Kalender 2