Cultuureducatienieuws

SO34A chique  kop en schotel

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de muziekimpuls. Onze school heeft van het Participatiefonds een subsidie van drie jaar gekregen om het muziekonderwijs op onze school een extra impuls te geven. In januari wordt er gestart met zingen en het bespelen van een instrument in alle SO345 groepen en VSO34A. De groepen die dit schooljaar niet mee doen, haken volgend schooljaar in.
Reinou Vogel, muziekdocente, organiseert samen met enkele muzikale leerkrachten van onze school het gehele project. De leerkrachten vormen de basis voor het muzikale programma. Reinou heeft in de afgelopen weken al kennis gemaakt met alle groepen. De leerlingen reageerden erg enthousiast. In januari kan ik wat vertellen over de grote muzikale lijnen die we als school gaan volgen.

Elk jaar weer komt de harmonie ‘Muziek houdt fit’ uit Schijndel een herfstconcert geven. Dit jaar hebben verschillende groepen hun eigen muziekinstrument gemaakt. Zij gaan tussen de muzikanten zitten en spelen dan lekker mee. Succes verzekerd!

Eind november bezoeken de leerlingen van VSO34 de World Press Photo in de Willem 2 fabriek. Vorig jaar was het een groot succes. De leerlingen discussieerden met elkaar over de foto’s, maar ook met de bezoekers. Van te voren hebben de kinderen al enkele lessen gehad over de foto’s en wat daaromheen gebeurt. Soms kunnen er heftige foto’s getoond worden. De leerlingen worden daar extra op voorbereid, zodat ze weten wat ze kunnen doen en hoe te handelen. In de klas worden het bezoek en de foto’s nabesproken.

Op de foto’s zie je werkstukken van verschillende groepen.

Wim Creemers

Nieuws 2

Kalender 2