Bram in de eredivisie!

Cameraploeg NPO volgt Bram in eredivisie G-voetbal

Bram in nieuwe eredivisie G-voetbal
Bram van der Heijden, uit de klas van Liesbeth en Cindy, speelt binnenkort in de eerste eredivisie G-voetbal ooit. Hij is 13 jaar, speelt bij O.S.S.’20 en is door VVV Venlo gescout om voor die club uit te komen. In totaal doen tien topclubs mee. Op 22 september is de eerste wedstrijddag, thuis bij VVV Venlo. “Aanvallen vind ik het leukst”, zegt Bram. “Trucjes doen en dan proberen te scoren. Dat lukt heel vaak.”

Blij als ik voetbal
Daar staat Bram van der Heijden, te shinen in het clubtenue van VVV Venlo. Hij voetbalt zo vaak hij kan. In de pauzes van het VSO op school, thuis, voorheen bij TOP Oss en nu bij O.S.S.’20. Daar komt de eredivisie nu bij. “Voetbal is een hele leuke sport”, vindt Bram. “Ik ben altijd blij als ik bezig ben en je maakt er vrienden.”

Contract en clubtenue
“Ik heb heel hard getraind en geluisterd naar de trainer en blijkbaar vinden ze me een goede voetballer.” Daarom zit hij nu in het G-team van VVV Venlo. De teampresentatie, het tekenen van het contract en het ophalen van het clubtenue waren een feestje. Het was ‘cool’ het tenue voor het eerst aan te hebben. Op 17 september was de eerste training. Bram: “Ik ben best wel trots en heb er nu al zin in.”

Op tv
En dan hebben we het nog niets eens gehad over de cameraploeg die Bram tijdens de hele eredivisie volgt! De NPO maakt opnames; thuis, in de klas en op het veld. En presentator Klaas van Kruistum heeft hem héél veel vragen gesteld. Vanaf 28 november is dat op tv te zien, bij de NPO. Spannend!

Wedstrijddagen
VVV Venlo speelt vier wedstrijddagen in de Bijzondere Eredivisie. Op iedere dag worden drie wedstrijden gespeeld.
Meer informatie over de Bijzondere Eredivisie is te vinden op de website van het Gehandicapte Kind: https://www.nsgk.nl/bijzondere-eredivisie.

Nieuws 2

Kalender 2