Een dagje meelopen als RvT-lid

Nanette Raaijmakers

Op 22 november was ik bij jullie op school te gast om als lid van de Raad van Toezicht een dagje mee te lopen Graag wilde ik zien hoe jullie omgaan met digitale leermiddelen en innovatie. Ernst had hierover in de Raad van Toezicht al een keer een presentatie gegeven, maar echt zien hoe de kinderen hiermee werken geeft natuurlijk een nog beter beeld.

Ernst had een gevarieerd programma in elkaar gezet, waarbij ik in 6 verschillende groepen een half uur tot 3 kwartier heb gekeken naar de ICT-lessen. Van het werken met de Chromebooks, de methoden die jullie daarbij gebruiken, de belevenistafel, Pro-Connect tot de Bee-Bots en de Pro-bots. Wat mij opviel was dat het ICT-gebruik goed is ingeburgerd in jullie klassen (ook in het klassenmanagement via de digiborden) en vooral dat de kinderen zeer gemotiveerd met ICT-materialen en middelen werken en dit heel erg leuk vinden. En ook dat leerlingen uit verschillende groepen op hun eigen niveau met dezelfde leermiddelen aan de slag kunnen. Zoals de Bee-bots, waar in de kleutergroepen mee wordt gewerkt, maar waarmee zelfs geprogrammeerd wordt door de oudste leerlingen. En dat ook nog passend binnen de context van dit moment: het Sinterklaasfeest. Ontzettend leuk om te zien, maar ook om er kort met verschillende leerlingen en leerkrachten over in gesprek te zijn.

Voor mij maakt dit heel inzichtelijk waar wij als Raad van Toezicht feitelijk voor bezig zijn: de leerlingen van de Gabriel school en de kwaliteit van het onderwijs.
Graag bedank ik alle leerkrachten en leerlingen voor deze inspirerende dag. Ik stapte met veel energie na deze dag op vrijdagmiddag mijn auto weer in.

Nanette Raaijmakers,
Lid Raad van Toezicht

Nieuws 2

Kalender 2