Leren op Locatie (LOL)

KW1C

Vanaf 12 november zijn 9 studenten van het Koning Willem 1 College (KW1C) binnen onze school gestart om te leren in de praktijk. Het zijn eerstejaars studenten van de opleiding ‘Maatschappelijke Zorg’.
De studenten zijn, tot het einde van dit schooljaar, 4 dagen hier op school en 1 hele dag op het KW1C zelf, waar zij les krijgen. Op de dagen dat zij hier zijn, krijgen ze nog 2 dagdelen les van docenten van het KW1C. Uiteindelijk blijven er in totaal 3 hele dagen over voor het leren in de praktijk. Zowel in de klassen als op andere plekken (bijv. bewegingsonderwijs) worden deze studenten ingezet.
De studenten worden begeleid door het klassenpersoneel en overkoepelend door twee LOL-coaches, Paula Jumelet en Ines van Oort. We zijn op het moment van schrijven drie weken verder en de studenten hebben een goede start gemaakt. Ze zijn erg enthousiast over de klassen, de kinderen en de collega’s met wie ze samenwerken en dat geldt andersom ook.

Waarom deze leervorm?
Binnen de MBO opleidingen is er een verschuiving in de manier van leren van (een deel van) de studenten. Dit maakt dat ook het KW1C andere leervormen ontwikkelt. Leervormen waarin studenten de kans krijgen om op een voor hen passende wijze hun talenten te ontplooien en hun vak te leren. Dagcentrum de Eygenweg werkt sinds 2 jaar met groepen studenten van het KW1C. De medewerkers, cliënten en de stagiaires zelf zijn heel enthousiast; studenten ervaren het als een geweldige manier om hun vak te leren en de medewerkers en cliënten van de Eygenweg zijn heel blij met de extra ondersteuning die zij van de studenten krijgen.

Ines van Oort en Paula Jumelet

Nieuws 2

Kalender 2