Gym en zwemmen


Sportkleding
Voor de gymlessen van het SO en het VSO is gymkleding – een T-shirt, sportbroek en gymschoenen – verplicht. Als uw kind gebruik maakt van een rolstoel tijdens de gymles is een T-shirt voldoende. Ook is het fijn als lange haren in een staart gaan.

Gymschoenen moeten voorzien zijn van zolen die niet afgeven! Voor leerlingen met aangepaste schoenen is het in sommige gevallen niet mogelijk om gymschoenen te dragen. Deze leerlingen zijn bekend bij de docenten Bewegen en Sport.

Voor de zwemles zijn zwemkleding en twee handdoeken verplicht.

Douchen
De leerlingen hebben de mogelijkheid zichzelf na de gymles op te frissen. Er kan gedoucht worden, maar dit is niet verplicht. Leerlingen kunnen zich ook door middel van een washandje opfrissen. Alleen het gebruik van een deodorantroller is toegestaan! Vooral leerlingen van het VSO stimuleren we om zichzelf na de gymles op te frissen.

Zwemmen
Indien mogelijk volgen de leerlingen de methode ‘Zwemmen in diep water’. Daarbij gebruiken we Easy Swim drijfpakjes, die ouders via de school kunnen aanschaffen tegen inkooptarief. Als uw kind in aanmerking komt voor een zwemdiploma, informeren we u per brief. Hierin vragen we of u en uw kind mee willen doen met het diplomatraject. Dit traject bestaat uit drie keer oefenen en, als aan de voorwaarden wordt voldaan, diplomazwemmen. Aan het afzwemmen zijn wel kosten verbonden.

Nieuws 2

Kalender 2