Vakantietip: met korting naar de Boulevard

Boulevard

Theaterfestival Boulevard organiseert op woensdag 8 augustus om 14.30 uur een bijzondere voorstelling. We vinden het erg leuk als kinderen vanaf 6 jaar met en zonder handicap samenkomen in het theater bij ‘Blanche en Forza’.

De voorstelling wordt kinderen en volwassenen aangeboden met een korting van 2 euro, omdat dit een initiatief is van Theaterfestival Boulevard en het Liliane Fonds. Dit geldt voor 75 kaarten. Volwassenen betalen € 5,50 per kaartje en kinderen € 3,- per kaartje. Wees er dus snel bij! Beide organisaties streven naar een inclusieve omgeving waarin we begrip voor elkaar hebben. Er is een doventolk aanwezig en we houden ook rekening met kinderen met een visuele beperking. Kinderen met een visuele beperking mogen een half uur voor de voorstelling binnenkomen om het decor te voelen en de acteurs te ontmoeten.
U vindt ons op De Parade/het Festivalplein in het BLVRD Theater. Het is een familievoorstelling en duurt een uur. Het theater is rolstoeltoegankelijk. Ringleiding en infraroodsysteem zijn aanwezig en er is toiletvoorziening en horeca. Geleidehonden zijn welkom.
‘Blanche en Forza’ is een muzikaal-culinaire voorstelling over vriendschap en eenzaamheid. Blanche en Forza wonen naast elkaar, maar zien of spreken elkaar nooit. Dat zit zo: Blanche kookt van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Als voorzitter van de Kookpotcirkelclub wil ze met haar taarten zo veel mogelijk mensen redden. En Forza is Forza: niet zo goed met woorden, wel met muziek. Stilletjes zit ze te componeren en fantaseert over het allermooiste lied.

Heeft u belangstelling om te komen, gaat u dan via deze link naar het programma. Zoek daar op ‘Blanche en Forza’ en gebruik de kortingscode LFFB2018. Die krijgt u te zien nadat u het aantal kaartjes aangegeven heeft.

Voorafgaand aan de voorstelling willen we een groep van vier kinderen, waaronder twee kinderen met een beperking, het terrein laten onderzoeken op toegankelijkheid door middel van een testkoffertje wat afgelopen jaar tijdens de actie ‘Wij trekken aan de bel’ is ingezet in Nederland en in 29 landen in ‘het Zuiden/ontwikkelingslanden’.
In de koffer zitten o.a. witte stofjassen, een blindenstok, een cm en een geluiddempende hoofdtelefoon. Er zitten opdrachtkaarten in de koffer om te gaan testen of het Festivalterrein op de Parade goed toegankelijk is.

Vind je zoon/dochter het leuk om dit te doen? Neem dan contact met ons op; de contactgegevens vind je onderaan dit bericht. We zoeken bij voorkeur een leerling in een rolstoel, want die kan goed testen of de deuren groot genoeg zijn en de toiletten toegankelijk zijn. En daarnaast een leerling met een visuele beperking. Wij vangen de kinderen op en zorgen voor de begeleiding.
Bij het theater BLVRD zal ook een stemhokje staan en zullen kinderen of een vrijwilliger van ons (in een rolstoel én heel actief op lobby-gebied) vragen aan passanten om het manifest te tekenen (https://www.welcometoschool.org/nl/manifest). Ook dit was een onderdeel van de campagne ‘Wij trekken aan de bel’.

We nodigen ook pers uit.

Met vriendelijke groet,
STICHTING LILIANE FONDS

Roos van Boekel en Pauline Heere
Telefoon: +31 73 518 94 20
rvboekel@lilianefonds.nl
pheere@lilianefonds.nl

Nieuws 2

Kalender 2