Prachtige dag!

Sportdag1

In de vroege ochtend arriveerde ik bij de atletiekbaan van atletiekvereniging O.S.S-VOLO. De eerste laag kleding kon al uitgetrokken worden vanwege het heerlijke weer. Gaandeweg werden er steeds meer springkussens, tenten, spellen enz. binnen gereden, er leek aan deze reeks geen einde te komen. Na 2,5 uur bouwen stond het volledige veld vol en wist je niet meer waar je kijken moest door de vele spectaculaire onderdelen. Om half 9 was het zo ver; de mascotte en de dames van de entree stonden klaar en na het laten zien van de entreekaart kregen de eerste leerlingen toegang tot het park. Er waren overal kreten te bespeuren als ‘WAUW’, ‘WOW’, ‘kijk eens hoeveel er is’, ‘ik weet niet waar ik moet beginnen’.

Iedere klas ging zijn eigen weg, lekker op het eigen tempo ‘Rijk Victoria’ verkennen. Als stagiaire bij de gym had ik de eer om als een soort vliegende keep te assisteren waar nodig. Geweldig om te zien hoe iedereen zijn of haar eigen weg zocht. Van de zweefmolen tot aan het levensgrote Jenga en vanaf de hoge Spidertower tot de bungee trampolines, wat een plezier. Naar welke hoek van het veld je ook keek, er was geen plek te vinden waar je geen lachende kinderen zag. Naast dit plezier zijn er ook nog eens veel grenzen verlegd, wat voor mij misschien wel de mooiste momenten van de dag zijn geweest. Kinderen die dachten dat ze niet in de bungeetrampolines konden maar uiteindelijk 7 meter de lucht in vlogen en kinderen die de spidertoren veel te hoog vonden maar uiteindelijk toch maar mooi bovenin de toren zaten en ga zo maar door. Kortom het was een prachtige dag met oneindig veel lol en plezier. Alle glimlachen die ik op deze dag heb gezien zal ik niet snel meer vergeten.

Richard, stagiaire Bewegingsonderwijs

Nieuws 2

Kalender 2