Einde van het schooljaar


Terwijl het buiten prachtig zomerweer is, schrijf ik het laatste voorwoord van schooljaar 2017-2018.
Wat is dit jaar ongelofelijk snel gegaan én wat hebben we veel leuke dingen met onze leerlingen gedaan. We hebben dit jaar op verschillende momenten leerlingen betrokken bij de ontwikkelingen van de school. Zo hebben de leerlingen meegedacht over de schoolregels, de website en het schoolplan. Oud-leerlingen hebben ons verteld hoe het met ze gaat en wat wij nog beter kunnen doen in ons onderwijs.

Ik had het voorrecht om bij veel van deze momenten aanwezig te zijn en dan ben ik elke keer geraakt. Ik zocht naar een woord wat past bij dat gevoel en ik kom op: trots. Trots is een woord dat we regelmatig gebruiken, maar ik kan even niets beters bedenken. Ik kan het woord trots wel met voorbeelden toelichten. Het is de wijze waarop kinderen heel kort en krachtig kunnen vertellen wat hen bezighoudt. Maar ook de wijze waarop ze grote problemen klein kunnen maken. Ons een uniek inkijkje geven in hun wereld of met een kleine zin hun verdriet uitleggen en mij daarmee heel duidelijk maken wat echt belangrijk voor hen is.
Daarom heb ik nu al zin in de gesprekken in het komende schooljaar, omdat we nooit genoeg kunnen leren van onze leerlingen.

Ik wens alle leerlingen, hun ouders en broertjes of zusjes een hele fijne zomer en tot volgend jaar!

Inge Oelen
Directeur-bestuurder

Nieuws 2

Kalender 2